Home > General > Torna la volatilitat als mercats

Torna la volatilitat als mercats

17/09/2019

L’atac amb drons a les instal·lacions de la petroliera estatal de l’Aràbia Saudita, Aramco, ha fet escalar meridianament les tensions al Pròxim Orient i disparar el preu del petroli mundial. L’atac va impulsar una reducció del 50% de la producció, que ràpidament va afectar el preu de la commodity i va impulsar les companyies petrolieres arreu del món. Des de la Xina arribaven notícies preocupants respecte a la producció industrial, que ha resultat estar bastant per sota del que s’esperava el consens d’analistes. Una dada més, que agreuja la situació inestable sobre el creixement econòmic mundial i que podria impulsar les dues potències econòmiques a acostar postures per tal de fer minvar al màxim els efectes de les aplicacions d’aranzels sobre el creixement de les economies americana i xinesa. Pel que fa als mercats de renda variable europea, la jornada es va veure tenyida de vermell en la totalitat dels índexs més rellevants. El selectiu que més corregia era el FTSE MIB italià, amb una caiguda del 0,96%, no gaire lluny de la de l’IBEX-35, i el CAC-40 amb retallades del 0,94%. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street es contagiaven de la tònica europea i obrien amb caigudes. Pel que fa al tipus de canvi eurodòlar, se situava a nivells d’1,101 a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: