Home > General > Camí de revolts fins a l’acord comercial

Camí de revolts fins a l’acord comercial

04/09/2019

Després de més d’un any i escaig en plenes negociacions comercials entre les dues potències econòmiques mundials, la Xina i els EUA, cada vegada sembla més a prop un hipotètic acord. Aquestes negociacions, filtrades en gran manera a través de la xarxa de social preferida de Donald Trump, han anat fluctuant amunt i avall segons la pressió que ha volgut exercir el portaveu americà sobre el país xinès. De nou, hem rebut una nova galleda d’aigua freda al mercat que ha esquitxat negativament les borses mundials després d’una piulada amb tonalitat negativa del president americà. Els selectius del Vell Continent van viure una jornada en què la tonalitat negativa va imperar durant tota la sessió, exceptuant algun moment puntual en què l’IBEX-35 i el FTSE-100 van coquetejar amb el rendiment positiu intrasessió. Pel que fa al Brexit, Boris Johnson va perdre la majoria parlamentària a la Cambra dels Comuns en haver-hi un canvi de partit d’un diputat. El primer ministre del Regne Unit està començant a trobar dificultat per la seva polèmica decisió d’abandonar la Unió Europea el 31 d’octubre. A l’altra banda de l’Atlàntic, no es van fer esperar les reaccions negatives respecte de les novetats comercials i van enfonsar encara més una jornada que ja començava amb lleugeres caigudes, després de descomptar els possibles efectes adversos de represàlies provinents del país asiàtic.

Categories: General Tags: