Home > General > Els aranzels tornen a prendre el protagonisme en la guerra comercial

Els aranzels tornen a prendre el protagonisme en la guerra comercial

03/09/2019

El mes de setembre s’inicia amb diversos fronts oberts arreu del món, que poden aportar moviment als mercats. Diumenge es van implementar els nous aranzels sobre productes importats de la Xina, del 15%, per valor de 112.000 milions, en ple estira-i-arronsa de la guerra comercial. El país asiàtic, sense quedar-se enrere, també n’ha implementat d’entre el 5% i el 10% sobre els productes procedents del país nord-americà. Tot i això, diverses fonts han filtrat públicament que les postures s’estan apropant per part d’ambdues potències mundials per tal de poder arribar a un acord que pugui satisfer totes les posicions en reunions que es duran a terme a principi del novè mes de l’any. D’altra banda, i centrant-nos en la zona d’influència europea, el PSOE intentarà reprendre les negociacions amb Unides Podem per tal d’evitar unes noves eleccions generals abans del 23 de setembre, fet que aporta molta volatilitat al selectiu IBEX-35, que tan sols té un rendiment positiu acumulat des de principi d’any d’un 3,23% versus un EuroStoxx-50 amb el 14,36%. A més a més, un dels temors que més pesen al mercat europeu és el d’un possible Brexit dur, després de les mesures impulsades pel primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson. La sessió d’ahir va servir per començar en positiu en els índexs més representatius del Vell Continent, on el selectiu que més es va apreciar va ser el FTSE-100.

Categories: General Tags: