Home > General > La incertesa s’instal·la al mercat

La incertesa s’instal·la al mercat

15/08/2019

Tot i les notícies positives de dimarts, les borses mundials van prendre una tendència baixista instal·lant-se el color vermell a tots el mercats durant la sessió d’ahir. Aquesta situació va ser impulsada per la desconfiança dels inversors, que no es fien de les paraules del president dels Estats Units, Donald Trump, ja que hi ha contradiccions recents entre els seus anuncis. A més a més, les dades macroeconòmiques tant de la Xina (índex de producció industrial), que han estat pitjors del que s’esperava, com d’Alemanya (PIB trimestral) tornen a llançar la incertesa sobre el creixement econòmic tot apropant-se el fantasma de la recessió. Per un altra banda, al mercat de deute públic la rendibilitat del Treasury se situa per sota del tipus a dos anys. Aquesta situació estranya del mercat de la renda fixa ha estat històricament un dels molts indicadors utilitzats per anticipar les recessions econòmiques. L’última vegada que es va donar aquesta situació va ser divuit mesos abans de la crisi del 2008. Cal destacar que el rendiment del Bund alemany i de l’obligació espanyola a deu anys han tocat mínims històrics. Pel que fa al mercat de les commodities, el barril Brent es va desplomar un 2,93% i el WTI un 3,398%, mentre que  l’or va pujar lleugerament a la sessió europea.
Respecte al mercat de divises, l’euro es va depreciar davant del dòlar i el iuan segueix la mateixa tendència influenciat per la guerra comercial i els resultats industrials presentats.

Categories: General Tags: