Home > General > Notícies positives, mercat alcista

Notícies positives, mercat alcista

14/08/2019

Wall Street i el mercat europeu van començar amb una tendència baixista i sense previsions de canvi. Però la notícia de la reducció d’aranzels a certs productes entre la Xina i els Estats Units va fer que les borses mundials prenguessin una tendència alcista instal·lant-se el color verd a tots els mercats, on totes les borses, exceptuant el FTSE-100 anglès, cotitzaven positivament per damunt del 0,5%. Aquest impuls del mercat prové de la represa de les negociacions comercials una altra vegada. Aquesta decisió ha estat motivada després de la fugida massiva d’empreses xineses cap a Hong Kong i que Donald Trump, president dels Estats Units, digués en un tuit que a través de la devaluació massiva de la moneda i l’arribada de grans quantitats de diners al sistema els Estats Units està rebent un regal de la Xina. Atès que aquestes empreses estaven sortint del país cercant una producció alternativa per mitigar el conflicte comercial obert entre el dos gegants mundials. Pel que fa al mercat de commodities, l’or va caure lleugerament davant les pujades de la renda variable. Mentrestant, el barril de Brent va tenir una tendència alcista, arribant a pujar el 3,50% al tancament de la sessió europea, i el WTI va seguir la tendència del seu homòleg europeu, pujant el 3,40%. Pel que fa al mercat de divises, cal destacar la depreciació del iuan respecte a les principals monedes.

Categories: General Tags: