Home > General > Manca de rumb al mercat

Manca de rumb al mercat

13/08/2019

Ens enfrontem a una setmana ambigua en la qual qualsevol moviment provinent de la guerra comercial farà fluctuar tant els mercats de renda variable com els mercats de divises, i qualsevol notícia sobre el conflicte polític italià produirà moviments als mercats financers europeus. Aquesta crisi al govern italià i el gir electoral que apunta l’Argentina després de la derrota de Mauricio Macri ( actual president) a les urnes són dos precedents que els mercats es veuran influenciats generalment pel factor geopolític. Aquesta incertesa es veu reflectida en les primes de risc, que tornen a cotitzar per sobre dels 80 punts bàsics. La tensió de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units ha esquitxat directament la majoria de mercats, pintant-los de vermell després que la Xina acusés els EUA d’estar darrere de les manifestacions i protestes de Hong Kong. A més a més, la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) es planteja augmentar el nivell de reserva requerit als bancs més grans per tenir un matalàs en cas de possibles enfrontaments en un futur. En l’àmbit europeu, els mercats comencen la setmana perdent força, obtenint escassos valors de l’IBEX-35 en positiu. Mentrestant, el mercat de les commodities es manté estable tant pel que fa al petroli com a l’or. Quant al mercat de divises, la moneda única de la Unió Europea s’aprecia davant el dòlar a la sessió europea, arribant al rang d’1,1217.

Categories: General Tags: