Home > General > Política i geopolítica no descansen

Política i geopolítica no descansen

10/08/2019

Tornem a tancar una setmana en la qual els principals polítics mundials (per no dir un en concret) ens tornen a fer ballar els mercats amb múltiples vaivens. Es manté la incertesa a  la qual ens tenen acostumats en els darrers temps. Després d’aconseguir ahir la superació de la resistència dels 8.800 punts, l’Ibex-35 s’enfronta a una jornada complicada per poder tancar la setmana en positiu. Aquesta dificultat es deu, en gran mesura, a la inestabilitat política d’Itàlia ja que Matteo Salvini, líder de la ultradreta, va donar aquest dijous per trencada la coalició amb “l’antisistema” Moviment Cinc Estrelles (M5S) i va demanar eleccions anticipades. Al mercat de deute, el yield del bond espanyol a deu anys es col·loca en el 0,252% mentre que l’alemany se situa en el seu mínim històric a l’arribar al -0,589%. Pel que fa als Estats Units, el Treasury a 10 anys cotitzava amb una yield propera de l’1,70%. Aquesta rendibilitat és una de les més baixes que s’han vist els darrers anys. La guerra comercial continua i Donald Trump amenaça amb aplicar aranzels més elevats en les importacions de la Xina i aquesta respon amb la idea de frenar les compres de productes agrícoles nord-americans. Cal destacar també que segueix la pressió mediàtica que exerceix el Govern sobre la reserva federal amb l’objectiu de seguir baixant tipus. Pel que fa al mercat de divises, l’euro s’aprecia enfront el dòlar que arriba novament al rang 1,1202 i el ien s’aprecia respecte a totes les divises principals. Bon cap de setmana!!

Categories: General Tags: