Home > General > La Xina rebaixa les tensions

La Xina rebaixa les tensions

09/08/2019

La por a una recessió econòmica va perdent força gràcies als resultats presentats per la Xina. Durant el dia d’ahir va anunciar que les seves exportacions netes van pujar un 3,3% contra tot pronòstic. Aquest fet va empènyer les borses mundials fent que predominés el color verd i aquesta millora va afavorir també a les borses europees, aconseguint així una pujada generalitzada, destacant la superació de la resistència dels 8.800 punts bàsics de l’IBEX-35. D’altra banda, Donald Trump segueix acusant via Twitter Jerome Powell, president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), de la possible desacceleració de l’economia mundial a causa de no retallar els tipus d’interès i mantenir-los massa alts. Davant les crítiques d’aquesta política fiscal implementada, Powell va insistir en la independència de la institució i afirma que les seves decisions es basen únicament en dades econòmiques. Mentrestant, després de la caiguda del darrer dilluns, la Xina aconsegueix reforçar i mantenir el iuan en el rang de 106-107 contra el dòlar. Pel que fa al mercat de les commodities vam veure com el barril de Brent es va revalorar el 2,17% i WTI un 3,21% al tancament de la sessió europea, i pel que es refereix a l’or, veiem una lleugera caiguda, perdent el cap dels 1.500. Al mercat de divises l’euro es va revalorar versus el dòlar.

Categories: General Tags: