Home > General > L’or i els bons governamentals prenen tot el protagonisme al mercat

L’or i els bons governamentals prenen tot el protagonisme al mercat

08/08/2019

La incertesa econòmica i la por a una recessió , a més a més de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, fan que els mercats globals cotitzessin en un to mixt. Ahir, Donald Trump va arremetre una altra vegada contra la Reserva Federal dels EUA (Fed), dient que el problema no és la Xina, sinó que el problema és la Fed, que és massa orgullosa per admetre el seu error de no haver abaixat els tipus d’interès abans. Mentrestant, el bund alemany a 10 anys ha tornat a tocar mínims històrics amb una yield -0,60%; aquest fet s’ha produït quan el Banc Central de Nova Zelanda ha decidit retallar els tipus d’interès més del previst. Amb aquesta decisió, els analistes donen per descomptat que al setembre el Banc Central Europeu (BCE) i la Fed retallaran els tipus d’interès. Veiem com aquesta situació no deixa gaires opcions als inversors, que estan acudint als denominats actius refugi com són l’or i els bons core. L’or està a màxims a un any  vista al tancament de la sessió europea, pujant un 2,15%. Pel que fa al barril de Brent, ha caigut prop d’un 4% i el WTI es deixa també prop d’un 5% al tancament del mercats europeus. Respecte al mercat de divises podem destacar l’estabilització del ien a nivells aproximadament de 106 davant del dòlar. D’altra banda, al mercat de divises la moneda comunitària s’ha apreciat respecte al dòlar americà.

Categories: General Tags: