Home > General > A l’espera de la reunió del Banc Central Europeu

A l’espera de la reunió del Banc Central Europeu

24/07/2019

Aquest dimarts tots el mercats es van tenyir de verd. La borsa de futurs dels Estats Units va pujar impulsada per l’optimisme provocat per la presentació dels resultats empresarials de Coca-Cola i United Technologies. Les expectatives que la Reserva Federal dels Estats Units adopti una política monetària més flexible per
contrarestar l’impacte d’una prolongada guerra comercial entre la Xina i aquest nombrat anteriorment han ajudat juntament amb els resultats a impulsar els principals índexs de Wall Street. L’S&P 500 està a tan sols un 0,72% del seu màxim històric. A l’altre costat de l’Atlàntic les borses europees han tancat amb tendència alcista, els índexs que més han pujat són l’Ibex-35 i el Dax. La resposta negativa per part de la formació política de Pablo Iglesias a la investidura com a president de Pedro Sánchez ha fet que el mercat espanyol tanqui amb una pujada per damunt de l’1,25%. Tot i els resultats presentats per part de Banc Santander per sota de les expectatives del consens, aquest ha acabat la jornada amb positiu. Per altra banda, la victòria de Boris Johnson com a líder del seu partit fa que es converteixi en Primer Ministre del Regne Unit, fet que ha provocat una onada d’optimisme i ha fet pujar l’índex de referència britànic. Quant al que fa a la política monetària estem a l’espera del dijous de la reunió del Banc Central Europeu (BCE), en què el mercat espera que hi hagi una reducció del tipus d’interès, també estem esperant la setmana vinent la reunió per part de FED, on el mercat també espera una reacció similar al seu homòleg europeu. Pel que fa al mercat de divises, veiem com l’euro/dolar se situa al 1,1153, cosa que significa una apreciació del dolar respecte al euro.

Categories: General Tags: