Home > General > Mercats escullen un tarannà baixista

Mercats escullen un tarannà baixista

18/07/2019

Portàvem acumulats diversos dies de guanys impulsats per resultats corporatius i algunes xifres macroeconòmiques americanes favorables quan van tornar a aparèixer els sospitosos habituals. (i)FED per un costat (aquest cop no ha dit res però la seva futura decisió de tipus pot portar moviment) i el President Donald Trump amb els seus aranzels. A tancament europeu, els principals mercat americans baixaven prop de mig punt. Destacar que l’índex S&P 500 perdia els nivells dels 3.000 punts. En aquest entorn de major incertesa tornaven a agafar protagonisme els actius sense risc: és a dir, els bons governamentals. El Treasury 10y pujava en preu i veia com la seva yield retrocedia fins a 2,10%. A Europa els mercats van tancar a la baixa. Quan torna a sonar el “tam tam” de guerra comercial, els sectors més cíclics i especialment els lligats a materials mostraven els pitjors comportaments: va ser el cas d’Arcelor Mittal i d’Acerinox. Sector financer també va cotitzar en negatiu. En aquest entorn, els valors més resistents acostumen a ser els defensius. En aquest cas el sector utilities resistia (també és cert que les elèctriques estan patint últimament degut a temes reguladors). Avui s’han donat a conèixer les xifres de vendes de vehicles del mes de juny a Europa amb baixades del 7,8%. Nissan, Volvo i Fiat, les més afectades. A nivells de divisa l’eurodòlar es va situar a nivells de 1.1230 i l’or avançava fins a 1.422 (actuant com a refugi).

Categories: General Tags: