Home > General > Setmana de rècords a Wall Street

Setmana de rècords a Wall Street

13/07/2019

Els mercats americans van obrir seguint la mateixa tendència positiva que estaven arrossegant durant tota la setmana. L’S&P-500, que va acabar dijous batent un nou rècord, tornava a pujar durant l’obertura. El Down Jones, també de rècord, i el Nasdaq van començar cotitzant al voltant dels 27.200 i 8.200 punts, respectivament. La batalla comercial dels EUA amb la Xina, amb la creació de nous aranzels, va comportar al juny un superàvit xinès de l’11% respecte al mes anterior. Cal destacar l’augment del preu del petroli en gran part per la tensió a l’Iran i l’amenaça de la tempesta tropical Barry sobre el golf de Mèxic. Els inversors es mantenen en espera de les actuacions dels bancs centrals durant les pròximes setmanes. A Europa, l’empresa alemanya del sector automobilístic Daimler va anunciar de nou un profit warning, el quart en els últims dotze mesos, arrossegant empreses del sector. A mesura que va anar passant la jornada aquesta caiguda es va anar suavitzant. L’IBEX-35, que va començar la setmana en negatiu, es va mantenir estable durant tota la jornada prop dels 9.300 punts, arribant als nivells de la setmana passada. Els valors més beneficiats van ser Ence, ArcelorMittal i CIE Automotive, i els més perjudicats van ser Indra, Endesa i Cellnex. Comentar l’increment del preu de l’or un 0,2%, arribant a nivells de 1.405 dòlars l’unça. També s’incrementava el Treasury americà a 10 anys amb una yield del 2,12%, com el bo del govern espanyol a 10 anys, superant el 0,50%.

Categories: General Tags: