Home > General > S’inicia la cimera del G-20

S’inicia la cimera del G-20

29/06/2019

Més de 19 països arreu del món, a part dels representants de la Unió Europea, van començar la cimera del G-20, on es tractaran diversitat de temes que tenen efecte en l’economia mundial. La reunió més esperada és la que es durà a terme avui entre Donald Trump i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, per reprendre les negociacions comercials, que s’espera que sigui productiva. Mentrestant, els selectius europeu cotitzaven a l’alça amb bones expectatives respecte dels temes que es tractaran a Osaka. Les primeres declaracions que va fer el protagonista del G-20, Donald Trump, van servir per atacar indirectament diverses economies mundials, afirmant que gairebé tots els països s’aprofiten dels Estats Units, tot continuant amb el seu discurs victimista i populista que li ha servit per justificar la multitud d’aranzels imposats fins ara arreu del món. Xi Jinping, per la seva part, va tractar d’advertir sobre el proteccionisme que alguns països desenvolupats estan duent a terme, amb referència principalment als EUA. Modi, president de l’Índia, recentment escollit de nou a les eleccions generals del seu país, també es va reunir amb Donald Trump, que per la seva part va afirmar que han avançat les negociacions amb l’Índia i que es poden aconseguir diversos acords comercials de cara al futur entre ambdós països.

Categories: General Tags: