Home > General > Setmana clau amb la cimera del G-20 a la vista

Setmana clau amb la cimera del G-20 a la vista

26/06/2019

Després de la festivitat de Sant Joan, reprenem l’actualitat econòmica amb el repàs general del que s’espera de la setmana. La cita més important de la setmana serà la cimera del G-20 que es durà a terme a Osaka, al Japó. Tots els inversors estaran atents a l’anunciada reunió entre les dues potències econòmiques mundials, fet que tan aviat com és va anunciar a les xarxes socials per part del portaveu americà, Donald Trump, ja va impulsar a l’alça els selectius de renda variable global. Per la banda asiàtica, els portaveus xinesos s’han mostrat oberts a reprendre les negociacions sempre que les exigències de Trump no els perjudiquin, fet que a curt termini sembla difícil que es pugui arribar a arreglar. Tot i la predisposició de les dues potències a reprendre les negociacions, diferents analistes auguren que no es produiran gaires novetats. Mentrestant, amb les paraules del portaveu de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, encara al pensament, el mercat està expectant a una possible retallada de tipus d’interès els propers mesos. Els mercats de renda variable global romanen dubitatius, amb predomini del color vermell en els parquets. L’obertura dels mercats americans tampoc va servir per canviar la tònica negativa dels europeus, mentre que el tipus de canvi eurodòlar se situa actualment a nivells d’1,138, mostrant una clara depreciació de la moneda americana versus l’euro en els últims dies.

Categories: General Tags: