Home > General > L’IBEX-35 es despenja de la resta de selectius europeus

L’IBEX-35 es despenja de la resta de selectius europeus

21/06/2019

La diferència acumulada des de principi d’any del selectiu espanyol IBEX-35 comença a ser bastant notòria, amb un forat amb l’Eurostoxx-50 de més d’un 7,5% i de més d’un 9% de diferència amb els seus homòlegs francès i alemany. Aquesta última sessió, en què es van veure tots els selectius de Vell Continent en positiu, l’únic que descarrilava era l’espanyol que es devaluava un 0,25% en gran part per l’efecte negatiu del sector bancari, que corregia amb intensitat. Canviant la zona geogràfica, i enfocant-nos a Amèrica, les notícies respecte a la compareixença de la Fed van aportar novetats. Jerome Powell, en un discurs bastant dovish, no va publicar cap canvi sobre els tipus d’interès, però sí que va deixar entreveure properes retallades a curt termini, fet que molts analistes ja preveien entre les possibilitats. Tot i les pressions rebudes per part de l’Administració de Donald Trump, que segons filtracions l’havia intentat acomiadar per la passivitat en no rebaixar els tipus per afavorir el creixement de l’economia americana, Jerome Powell va seguir amb el discurs continuista que quan l’economia ho necessités la Fed prendria les decisions necessàries per impulsar-la. Mentrestant, el preu de petroli es torna a disparar a l’alça a causa de noves tensions entre els EUA i l’Iran amb l’abatiment d’un dron espia americà en territori iranià.

Categories: General Tags: