Home > General > Tempestes de primavera

Tempestes de primavera

30/05/2019

Aprofitant una petita metàfora meteorològica, comentarem l’evolució que s’està veient als mercats de renda variable global des del principi de la primavera, que començava amb les bones expectatives que havien complert els mercats pujant d’una manera molt vertical des de principi d’any. Però a mesura que avançava la primavera, les tempestes han començat a abundar als mercats, en forma de guerra comercial entre la Xina i els Estats Units, el Brexit al Regne Unit i un possible incompliment del dèficit sobre el PIB d’Itàlia, entre d’altres, a més de dades preocupants sobre el creixement econòmic en l’àmbit mundial. La confiança inversora ha disminuït considerablement a causa d’a­questes preocupacions que han anat aflorant i molts esperen que arribi la tranquil·litat per començar l’è­poca estival. Curiosament, alguna d’aquestes incerteses que aporten tanta volatilitat als mercats es podrien veure resoltes coincidint amb l’inici de l’estiu, un cop acabada la cimera del G-20, on participaran les potències econòmiques mundials per parlar entre d’altres coses del les negociacions comercials. Els selectius europeus han viscut una nova jornada de correcció generalitzada finalitzant la sessió amb caigudes superiors al punt percentual. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic els mercats de Wall Street iniciaven la jornada amb tonalitat vermella, amb motiu de les creixents tensions entre Trump i Xi Jinping.

Categories: General Tags: