Home > General > Les tensions amb Huawei agreugen les negociacions comercials

Les tensions amb Huawei agreugen les negociacions comercials

21/05/2019

Les possibles desvinculacions de software i hardware americà sobre els productes xinesos de la companyia tecnològica Huawei han avivat de nou el foc en les negociacions comercials entre les dues potències econòmiques mundials. La companyia californiana Google ha decidit trencar gran part dels subministraments que proporciona a la xinesa Huawei, fet que ha encès les alarmes dels inversors i ha promogut caigudes generalitzades en companyies cotitzades vinculades a la tecnologia i a la fabricació tant de programes com de peces per a smartphones, ordinadors, tauletes, etcètera. La incertesa sobre possibles represàlies del govern xinès respecte a les prohibicions que va promoure Donald Trump acusant Huawei d’espionatge poden tenir conseqüències negatives en les cotitzacions de les empreses americanes proveïdores de serveis tecnològics. Durant la primera jornada de la setmana, les empreses europees tecnològiques ja van viure les primeres correccions, que van contagiar la resta de mercats del Vell Continent i van fer minvar els bons rendiments assolits des de principi d’any. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street obrien amb tendència baixista pel mateix fet esmentat anteriorment, destacant les caigudes de l’homòloga americana de Huawei, la companyia cupertina Apple, que es devaluava per la por de represàlies xineses.

Categories: General Tags: