Home > General > Els mercats europeus ressusciten

Els mercats europeus ressusciten

17/05/2019

Els selectius del Vell Continent van aconseguir capgirar una jornada que començava amb lleugeres caigudes i no tardava a posicionar-se en positiu, vivint una jornada de recuperació de les pèrdues vistes en les dues últimes setmanes des que es van avivar les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina. Els índexs més representatius europeus van aconseguir concloure la jornada amb revaloracions superiors a l’1,30%, exceptuant el FTSE-100 anglès, que quedava un pèl endarrerit, amb revaloracions del 0,78%. Mentrestant, l’IBEX-35 recuperava el nivell dels 9.300 punts i es col·locava amb beneficis acumulats des de principi d’any del 8,95%, esdevenint el selectiu que menys ha crescut respecte als homòlegs europeus. Si el comparem amb el selectiu compost europeu EuroStoxx-50 veiem que la diferència és d’un 5,5% aproximat des de l’1 de gener del 2019. A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats americans obrien amb energia i veien com els selectius s’incrementaven vigorosament, tot i que les novetats respecte al seu homòleg xinès, amb el veto a la companyia Huawei, no semblaven gaire positives. Les presentacions de resultats d’empreses positives a més del creixement que s’ha vist en els nous habitatges als Estats Units ha millorat la confiança inversora americana.

Categories: General Tags: