Home > General > Es reprenen les negociacions comercials entre els EUA i la Xina

Es reprenen les negociacions comercials entre els EUA i la Xina

29/03/2019

A l’expectativa que comencin les reunions a Pequín entre els portaveus americans, Robert Lighthizer, representant comercial, i Steven Mnuchin, secretari del Tresor, amb els seus homòlegs xinesos per tal d’acostar posicions i mirar de solucionar les tensions comercials entre les dues principals potències mundials, les dades macroeconòmiques que es presenten a Amèrica no són del tot bones. L’última lectura del PIB dels EUA del quart trimestre del 2018 ha resultat estar lleugerament per sota del que s’esperaven els analistes, tot i remarcar que l’economia segueix creixent a nivells d’un 2,2%. A part de la notícia del PIB, també es van conèixer les dades sobre les peticions de subsidis en cas d’estar en situació d’atur, que han resultat estar per sota dels pronòstics dels analistes. Mentrestant, destaca una nova aparició de Donald Trump a les xarxes socials, en aquest cas demanant a l’Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) que incrementi els nivells de producció del conegut com a or negre, per tal de reduir els preus de la matèria primera. En el mercat de divises destaquem que el tipus de canvi eurodòlar se situa a nivells d’1,1219. Canviant de zona geogràfica, els inversors europeus segueixen de ben a prop el desenllaç del Brexit abans de la data clau d’avui.

Categories: General Tags: