Home > General > Una dècada de beneficis als mercats americans

Una dècada de beneficis als mercats americans

13/03/2019

La setmana passada es complien 10 anys des que es va iniciar el ral·li alcista més llarg de la història als mercats de Wall Street, després de la famosa crisi immobiliària que es va viure entre el 2006 i el 2008. Tot i haver estat el cicle més llarg, els rendiments anualitzats no han estat els millors respecte a altres cicles alcistes viscuts al continent americà. Tenint en compte el moment on es troba el cicle, no s’esperen gaires canvis significatius que puguin deixar entreveure un canvi de tendència, gràcies a baixes pressions inflacionàries i sense desequilibris financers gaire destacables.
A més a més, sembla que aquest 2019 els bancs centrals, el BCE per la part Europea i la Fed per la part americana, estan bastant alineats amb l’economia de les seves respectives àrees geogràfiques i no prendran decisions deliberades que puguin perjudicar el creixement de les seves economies. De fet, les últimes compareixences de Mario Draghi, president del BCE, i Jerome Powell, president de la Fed, han tingut tons molt dovish, i els seus discursos moderats han contribuït a aportar estabilitat als mercats.

Categories: General Tags: