Home > General > El Brexit torna a prendre el protagonisme

El Brexit torna a prendre el protagonisme

12/03/2019

Setmana clau per al futur dels habitants del Regne Unit, on a hores d’ara, abans del 29 de març, data clau per al Brexit, encara no s’ha arribat a cap acord i tot està en suspens. La pronunciació del Parlament britànic serà clau per mirar de decidir quin camí escollir, com a mínim, a curt termini. Durant la setmana es poden arribar a dur a terme fins a tres votacions, en la primera de les quals es votarà si la sortida del Regne Unit es fa amb l’acord negociat fins ara, fet poc probable pels analistes de la crisi britànica; en cas d’arribar a la segona, es votarà si abandonen la Unió Europea sense cap acord, fet molt poc probable i amb greus repercussions econòmiques, sobretot per a les empreses exportadores i, finalment, si s’arribés a la tercera, que és el més probable, es votarà sobre la sol·licitud amb Brussel·les per mirar d’ampliar els terminis de sortida i poder arribar a negociar millors condicions que puguin beneficiar ambdues parts. S’ha de veure com reaccionen alguns dels diputats després de les amenaces de Theresa May en afirmar que un rebuig de l’acord incrementaria considerablement les possibilitat de no dur a terme el Brexit.
Mentrestant, els mercats de renda variable europea cotitzen amb lleugeres pujades en espera de les novetats que aportin les negociacions britàniques amb la Unió Europea.

Categories: General Tags: