Home > General > Les declaracions del BCE no convencen

Les declaracions del BCE no convencen

08/03/2019

Quan semblava que el BCE donaria impuls al sector bancari amb l’aplicació de nou del programa d’injecció de liquiditat TLTRO, el mercat no ho ha acabat de digerir com una notícia positiva. El fet que ha preocupat severament els inversors més arriscats ha estat el motiu pel qual el Banc Central Europeu ha hagut de prendre aquest tipus de mesures, i és clar que les preocupacions sobre unes escasses previsions de creixement per als propers anys han fet que els màxims mandataris europeus s’hagin posat a buscar solucions per tal d’impulsar l’economia i evitar la famosa recessió que tant està apareixent en el vocabulari quotidià dels economistes.
Els selectius del Vell Continent obrien la jornada mixtos, expectants a les declaracions que havia de dur a terme Mario Draghi, president del BCE. Després de les decebedores notícies que va transmetre durant la seva compareixença, tots els selectius més representatius d’Europa van iniciar una davallada notòria, que més tard va contribuir a fer que els mercats de Wall Street obrissin en tonalitat roja. En el cas de l’IBEX-35, el sector que va contribuir més negativament va ser el bancari, on es van arribar a veure pèrdues de fins al 7,25% a Banc Sabadell, seguit de Bankia amb una pèrdua del 5,03%. Pesos pesants com Santander o BBVA tampoc aconseguien esquivar la davallada.

Categories: General Tags: