Home > General > Jerome Powell, president de la Fed, torna a l’escena

Jerome Powell, president de la Fed, torna a l’escena

28/02/2019

Una de les persones que més van influir amb les seves decisions sobre els increments de tipus d’interès als mercats americans i com a efecte contagi als mercats de renda variable global ha tornat a entrar en escena, després de la seva compareixença davant de la Cambra de Representants dels Estats Units. Powell va fer un repàs general sobre les perspectives de creixement econòmic, va mencionar l’alentiment que han viscut tant a la Xina com a Europa en els últims mesos i també va tenir temps per esplaiar-se sobre els possibles efectes del Brexit i sobre les negociacions de la guerra comercial que està duent a terme el seu compatriota Donald Trump. Cal remarcar que el Banc Central dels EUA romandrà en espera i no actuarà fins a tenir novetats macroeconòmiques que esclareixin els dubtes de molts inversors. Tot i no aportar cap novetat estrident en el seu discurs i haver continuat la línia dovish que estava duent a terme des de l’última apujada de tipus, la majoria de mercats selectius europeus van tancar una jornada lleugerament en negatiu molt prudents sobre quines repercussions podien tindre les paraules del portaveu de la Fed.

Categories: General Tags: