Home > General > La influència de l’Índia com a mercat emergent el 2019

La influència de l’Índia com a mercat emergent el 2019

27/02/2019

Després d’un desastrós any 2018 per als mercats emergents, molts inversors valoren positivament idees satèl·lit com la inversió en risc en països en vies de desenvolupament per diversificar la seva cartera d’inversió. Un dels països que conformen els emergents és l’Índia, que va destronar com a sisena economia mundial França el 2017 i on diversos gestors de fons d’inversió veuen valor. El proper mes de maig hi haurà eleccions presidencials i els analistes tenen certa incertesa pel desenllaç perquè Modi, actual primer ministre, que sempre ha estat molt popular i sempre ha guanyat les eleccions folgadament, aquest any ha tingut moltes pèrdues de popularitat a causa de les decisions polítiques i econòmiques agressives com, per exemple, la retirada de circulació dels bitllets de 500 i 1.000 rupies per lluitar contra el frau, ja que aquests bitllets significaven el 80% del cash que hi ha al país. L’Índia és un país que funciona en efectiu, ja que només el 12% tenien comptes oberts en un banc. Aquesta mesura va motivar la població hindú a obrir comptes i poder tindre registrats molts habitants. El PIB de l’Índia està creixent a un ritme del 7% anual, sig­nificant un creixement per sobre de la resta de països emergents asiàtics, i les previsions econòmiques auguren que destronarà el Regne Unit com a cinquena potència mundial.

Categories: General Tags: