Home > General > Jornada de pocs moviments al mercat

Jornada de pocs moviments al mercat

22/02/2019

Les negociacions entre la Xina i els Estats Units avancen amb energia. Destaquem que el país asiàtic ha afirmat al país americà que estaria disposat a comprar 30 bilions de dòlars l’any en productes agrícoles com, per exemple, soja, blat de moro i blat. Aquest oferiment serviria per tal d’acostar posicions entre les dues potències mundials i alhora ajudaria a reduir el dèficit comercials que tenen els EUA amb la Xina. Virant el rumb i tornant cap al Vell Continent, analitzem les paraules de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, que va deixar entreveure que seguiran un estil dovish i no prendran decisions transcendentals sense tindre gaire clar en quin moment es troba l’economia europea i quins són els possibles temors que poden aportar volatilitat als mercats. A més a més, va remarcar que l’estancament del creixement no s’ha centrat solament en el sector de l’automòbil, sinó que també s’ha començat a expandir entre altres sectors com, per exemple, el manufacturer. Centrant-nos en la jornada que va tancar l’IBEX-35, remarquem una nova jornada molt planera que va acabar en positiu influïda principalment per la presentació de resultats que va dur a terme un dels pesos pesants, com va ser Telefónica, que es va revalorar un 1,25%. El selectiu espanyol va cloure la jornada molt proper als 9.200 punts, amb un rendiment positiu del 0,07%.

Categories: General Tags: