Home > General > Eleccions presidencials espanyoles, el 28 d’abril

Eleccions presidencials espanyoles, el 28 d’abril

16/02/2019

L’actual president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que convocarà jornades electorals per al 28 d’abril, després de veure com el Congrés tombava els Pressupostos Generals de l’Estat. Aquestes incerteses polítiques tornaran a aportar volatilitat en els selectius espanyols, en què dues de les qüestions que més influiran més seran les possibles aliances que es formin en el Govern en cas que no hi hagi majoria i, en segon lloc, la qüestió catalana. Les reaccions que ha tingut l’IBEX-35, que ha tancat per sobre dels 9100 punts i una revaloració superior al punt i mig percentual,  tenint en compte les novetats del Govern, han estat molt positives, després d’una setmana molt planera que restava expectant a aquest anunci.
Si ens centrem en el Regne Unit, rebem novetats pel que fa al tema del Brexit, ja que Theresa May és incapaç de tirar endavant el seu pla B. A més a més, segons citen alguns periodistes que donen cobertura a l’esdeveniment, s’ha filtrat que una de les estratègies de May serà aguantar el màxim possible per no donar temps de reacció al Parlament perquè hagin d’acceptar el pla de sortida negociat fins a hores d’ara o guanyar més temps i retardar-ho tot llençant la pilota endavant per continuar les negociacions amb la Unió Europea fins a l’any vinent.

Categories: General Tags: