Home > General > La tonalitat vermella s’imposa de nou als selectius europeus

La tonalitat vermella s’imposa de nou als selectius europeus

09/02/2019

L’IBEX 35 no aconseguia  tallar la caiguda de mercats que s’iniciava ahir després de les declaracions de la Comissió Europea, que pronosticava davallades generalitzades en l’economia europea. Les companyies ArcelorMittal i Grifols eren les més damnificades en l’últim dia de la setmana en el selectiu del sud-oest d’Europa. Les notícies que arribaven des del Regne Unit sobre el Brexit tampoc aportaven cap cop de mà per tal de capgirar l’onada de fluixes notícies macroeconòmiques europees, ja que els inversors del Vell Continent no dipositaven gaire confiança sabent la volatilitat que aporta el tema anglès a Europa. En canvi, el país germànic rebia bones notícies referents a les exportacions que s’havien dut a terme durant el mes de desembre, on s’apreciava un creixement de l’1,5 vs un 0,2% previst pels analistes, que, tot i això, no aconseguien que el DAX alemany acabés impulsat en una tonalitat verdosa.
A l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street obrien amb retallades, en part causades per les notícies que arribaven des de la Casa Blanca amb les declaracions de Donald Trump, que afirmava que no es reuniria amb el seu homòleg xinès abans de la implantació dels nous aranzels tal com havia planejat. Alguns analistes creuen que aquestes declaracions tan sols són per guanyar força en les negociacions que es duran a terme properament amb Xi Jinping.

Categories: General Tags: