Home > General > Brussel·les posa el fre de mà a les previsions de creixement europeu

Brussel·les posa el fre de mà a les previsions de creixement europeu

08/02/2019

Jean Claude Juncker, president de la Comissió Europea, ha fet públiques les previsions de creixement econòmiques europees de cara al 2019 i als posteriors anys, en què a Espanya se li ha reduït una dècima el pronòstic, situant-se en un 2,1% el 2019 i un 1,9% el 2020. L’argument principal que ha donat com a motiu per a aquesta minoració ha estat la davallada del consum privat, que s’augura que creixerà més lentament que els ingressos. Si ens     allu­nyem una mica del sud-oest d’Europa veiem com Alemanya, França i Itàlia també veuen minorats els seus pronòstics de creixement, amb un 1,1%, un 1,3% i 0,2%, respectivament.
A l’altra banda de l’Atlàntic qui ha pres protagonisme ha estat l’expresidenta de la Fed, Janet Yellen, que ha comentat la probabilitat de que el nou escenari macroeconòmic global faci replantejar-se a la Fed una possible retallada en els tipus d’interès, ja que, segons afirma, albira diverses condicions que ho poden dur a terme.
Centrant-nos en els mercats, les economies no han digerit amb bon comportament aquestes notícies, veient com la tonalitat roja s’apoderava dels selectius europeus amb caigudes notòries. Els mercats de Wall Street tampoc aconseguien donar un cop de mà per canviar la tònica europea en la seva obertura, que també veien devaluades les seves valoracions.

Categories: General Tags: