Home > General > Mercats europeus dubitatius

Mercats europeus dubitatius

01/02/2019

De nou els baixistes han tornat a aflorar en un IBEX-35 minvat principalment pel sector bancari, en espera de la bateria de presentacions de resultats que es duran a terme l’últim dia de la setmana laborable amb la presència de BBVA, Caixabank i Sabadell. Un dels motius que han influït negativament és el discurs que va dur a terme el Banc Central Europeu, després de deixar entreveure que les pujades de tipus d’interès pel que fa a l’euro no es realitzaran a curt termini i no s’esperen novetats que puguin alinear-se amb la generació de beneficis per les empreses bancàries.
Els selectius europeus van tancar la jornada mixtos, sense haver superat el mig punt percentual ni els que van concloure la jornada en positiu ni els que la van acabar en vermell.
A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius americans es feien ressò de les paraules que va dir Jerome Powell, president de la Fed, que va canviar radicalment el seu antic i polèmic discurs sobre que la política de pujada de tipus d’interès americans estava en pilot automàtic. Després de desdir-se’n, va afirmar que els arguments per pujar els mencionats tipus d’interès ja no tenien tant de pes i eliminava la menció de la necessitat de més ajustos graduals. També va manifestar que podria alterar els ritme de la retirada dels programes d’estímuls tenint en compte l’evolució econòmica.

Categories: General Tags: