Home > General > La política marca el rumb dels mercats

La política marca el rumb dels mercats

29/05/2018

Qui creia que Itàlia havia decidit el nou govern s’equivocava… Fa dues nits, el president italià Sergio Mattarella refusava acceptar l’economista euroescèptic Paolo Savona com a ministre de Finances i com a resultat, Giuseppe Conte, encarregat de formar govern, va renunciar. L’escenari ha canviat: d’un govern populista a unes eleccions anticipades, probablement a la tardor. Ahir, veiem com la prima de risc del país s’ampliava fins a tocar nivells del 2013. D’altra banda, al país veí, la situació política tampoc és massa més estable. Com a conseqüència, també veiem càstigs en el preu del deute espanyol. Per tancar amb el tema polític, hem de passar pel president dels EUA, Donald Trump. La setmana passada anunciava que al final no es reuniria amb Kim Jong-un el 12 de juny, per tant encara no podem donar per feta la pau a la península coreana.

Categories: General Tags: