Home > General > Situació laboral als EUA

Situació laboral als EUA

07/04/2018

El dia d’ahir destacava per l’esperada publicació de les dades d’atur als EUA. Per una banda, la taxa d’atur als Estats Units se situava al 4,1% (lleugerament per sobre del consens). Per altra banda, més en línia amb l’esperat, veiem com el repunt en salaris era del +2,7%. Recordem que aquesta dada era la mateixa que al febrer sembrava el pànic i iniciava un període de certa correcció als mercats. Com ja sabem, la situació laboral als Estats Units és força important ja que podria ser un bon indicador de les properes pujades de tipus per part de la Fed. Amb millora laboral, més probabilitat de pujada de tipus, amb empitjorament laboral menys probabilitats de pujades. En general, la darrera sessió setmanal era negativa en els mercats de renda variable, bona part a causa de la inestabilitat comercial entre la Xina i els EUA.

Categories: General Tags: