Home > General > Esperant la dada de l’IPC

Esperant la dada de l’IPC

15/02/2018

Una de les dades més esperades de la setmana es va publicar ahir als EUA. En aquest cas era la dada de l’IPC. Tenint en compte com va afectar la dada de salaris en els mercats nord-americans, una publicació excessiva d’inflació podia significar el preludi de noves pujades de tipus d’interès per part de la Fed. La lectura del mercat és un finançament més car per a les companyies i un lleuger fre al creixement. No obstant això, la dada es mostrava suaument per sobre de l’esperada (2,1% versus 1,9%) i el mercat s’ho prenia força bé. De fet, els mercats europeus responien a l’alça davant la notícia nord-americana. Quant a la divisa comunitària, els nivells euro-dòlar es mantenien estables sobre 1,24. Per altra banda, l’or, l’actiu refugi per excel·lència, mantenia suaus repunts i se situava a 1.350 dòlars.

Categories: General Tags: