Home > General > Vent en popa i a tota vela

Vent en popa i a tota vela

23/01/2018

Nou inici de setmana tenyit de verd en la major part dels selectius europeus. Els mercats de renda variable estan imparables. I és que en termes generals, tot indica que l’economia global està accelerant: les dades macro no deixen de sorprendre positivament i els beneficis de les companyies es veuen revisats a l’alça. Els EUA tornen a brillar, amb la desocupació a mínims de 17 anys (4,1%), l’economia xinesa sembla més estabilitzada i els dos ressagats, Europa i el Japó, aparentment ja no ho són: el creixement de l’antic continent ha superat un 2%, acostant-se als EUA, i l’economia nipona està registrant un increment important del  consum i les inversions. El consens estima que el 2018 el PIB global creixerà un 3,7% y/y; els EUA, un 2,6%; la Xina, un 6,4%; la zona euro, un 2,2%; i el Japó, un 1,3%. Les pròximes setmanes haurem d’estar molt atents a les cites dels bancs centrals.

Categories: General Tags: