Home > General > Parlem de geopolítica

Parlem de geopolítica

09/01/2018

Si la primera setmana de l’any és un indicador de com passarem la resta de l’any, és clar que parlarem molt de la geopolítica. Les protestes antigovernamentals a l’Iran suposen un nou risc a l’Orient Mitjà, alcista per al petroli (que ja marca màxims de 2-3 anys) i per a l’or, potencialment negatiu per als actius de risc. Per altra banda, a Twitter segueixen els intercanvis d’amenaces entre Donald Trump i Kim Jong-un (“el meu botó nuclear és més gran que el teu”). Quant a la recent fortalesa de l’euro, sembla que es tractaria d’un tema de fluxos monetaris, potser recolzant-se en el comentari de Coeure (membre del BCE) que el QE no estarà aquí per sempre. L’economia europea creix però no sorprèn, les sorpreses macroeconòmiques estan retrocedint, davant els EUA a l’alça (ISM manufacturer 59,7 vs. 58,2). Bon inici de setmana!

Categories: General Tags: