Home > General > La Fed pren un to menys agressiu

La Fed pren un to menys agressiu

28/07/2017

L’atenció se centrava en la reunió de dimecres passat de la Reserva Federal, que no tocava els tipus d’interès (resten fixats entre l’1% i l’1,25%) i reiterava la seva preocupació per l’evolució de la inflació de l’economia nord-americana, confiant que assoliria l’objectiu del 2% a mitjà termini però no a curt. Pel que fa a la reducció del balanç de l’entitat per valor de 4,5 bilions de dòlars, explicava que es pretenia començar amb el procés “relativament aviat”. Cal recordar que, recentment, l’FMI ha retallat la previsió de creixement dels Estats Units al 2,1%, tant per a aquest any com per al pròxim, en resposta a la falta de concreció del programa d’estímuls fiscals de la Casa Blanca. En un altre ordre de coses, les borses europees es veien desbordades per l’allau de resultats empresarials i els inversors mantenien la cautela. Al capdavant dels descensos sobresortia AstraZeneca, que es desplomava més d’un 15% després de sortir a la llum els resultats negatius dels assajos de la farmacèutica amb un fàrmac anticancerós.

Categories: General Tags: