Home > General > El PMI, segueix sent sòlid

El PMI, segueix sent sòlid

25/07/2017

Aquest dilluns es publicaven els resultats del PMI pel conjunt de la zona euro (55,8 punts), que revelaven que el nivell d’activitat ha patit un alentiment durant el mes de juliol, marcant d’aquesta manera el nivell més baix dels últims sis mesos. Tanmateix, IHS Markit, que s’encarrega d’elaborar l’indicador, avisava també que el tercer trimestre de l’any ha començat “en territori sòlid” i que el creixement de l’activitat continua sent elevat. Els principals índexs europeus presentaven variacions dispars i mentre el FTSE MIB italià aconseguia recuperar part de la caiguda experimentada al final de la setmana passada, l’OMX Stockholm 30 perdia prop d’un 1%, deixant-se els 1.580 punts pel camí. Per acabar, en l’agenda del dia destacava de nou la bateria de resultats, i Ryanair sobresortia entre les altres empreses. L’aerolínia aprofitava l’ocasió per anunciar que rebaixaria fins a un 9% les seves tarifes –un altre cop– activant d’aquesta manera una nova guerra de preus i elevant la pressió sobre el conjunt de les aerolínies.

Categories: General Tags: