Home > General > Draghi es mostra prudent

Draghi es mostra prudent

21/07/2017

La cita més important i esperada del dia, la compareixença de Draghi, es deixava sentir especialment en la cotització de la divisa comunitària, que superava els 1,16 dòlars i aconseguia arribar a màxims des de gener del 2015. Les borses europees, en canvi, tot i que reaccionaven positivament amb pujades en un principi, tornaven a caure al cap de poc: l’Ibex-35, per exemple, es deixava els 1.600 punts després d’arribar-hi i de no aconseguir mantenir-s’hi. El president del Banc Central Europeu assenyalava que la inflació es mantindria en un nivell baix durant un llarg període de temps, i per això mantenia ferma la decisió de seguir amb una política monetària molt expansiva. A més, llançava un missatge ambigu en el que obria les portes a la retirada del QE (el programa de compra de deute) i, al mateix temps, recalcava que si era necessari, el programa esmentat es podia incrementar. En darrer terme, el BCE deixava sense canvis els tipus oficials d’interès, que es mantenen al 0%.

Categories: General Tags: