Home > General > Possible fre als programes de compra de deute

Possible fre als programes de compra de deute

07/07/2017

Ahir els mercats començaven a albirar el final del multimilionari programa de compra de deute del Banc Central Europeu, després que Draghi ja avivés aquest debat la setmana passada: les recentment publicades actes del banc central confirmaven la predisposició de la institució a no perllongar els seus estímuls i la reacció dels inversors no es feia esperar, ja que la possibilitat de posar fre a les adquisicions accelerava les vendes al conjunt del mercat europeu de renda fixa. Així, l’interès exigit al bo espanyol a 10 anys s’apropava a l’1,7% i el de l’alemany superava àmpliament el 0,5%. A l’altra banda de l’Atlàntic, la Fed actuava de manera similar i es començava a entreveure la possibilitat que l’entitat presidida per Janet Yellen iniciés un procés gradual de reducció de la compra de deute, acció considerada per molts analistes com un complement obligat a la pujada dels tipus d’interès. L’euro se situava respecte al dòlar prop d’1,14.

Categories: General Tags: