Home > General > Santander i Popular

Santander i Popular

08/06/2017

El tema d’ahir era sens dubte l’adquisició-rescat de Banco Popular per part de Santander pel preu simbòlic d’un euro. Santander ampliarà capital per set mil milions d’euros amb l’objectiu de neutralitzar l’efecte negatiu de la neteja de Popular sobre les seves ràtios de capital. Tècnicament era el BCE qui ordenava transferir el control del Popular al FROB, el qual, per la seva banda, el venia a Santander. Aquesta operació evitava la compra de les accions a mercat i convertir els cocos. Els accionistes i posseïdors de deute híbrid i subordinat perdien el 100% de la seva inversió. Per sort, els que tenien en cartera deute sènior es veien beneficiats per la intervenció. En aquest context, els mercats europeus tancaven la jornada amb lleugeres correccions.

Categories: General Tags: