Home > General > Què dir del 2016?

Què dir del 2016?

30/12/2016

A nivell d’inversions podem dir que ha estat un any difícil i poc previsible. El final no ha estat dolent però en el transcurs de l’any s’han viscut situacions com ara l’increment de la preocupació sobre el Deuts­che Bank, en contra dels pronòstics s’ha vist un sí al Brexit, una victòria de Trump, un no consistent al referèndum d’Itàlia i, com no, moments tristos com els diferents actes de terrorisme viscuts. Hem vist com els tipus d’interès dels bons governamentals flirtejaven amb tipus negatius: la rendibilitat del bund 10y alemany era negativa (ja sembla que s’ha començat a normalitzar i està en positiu). En aquest context, les borses americanes han tornat a tancar en verd i les europees tot i retrocedir han reduït considerablement les pèrdues. Ens han acompanyat la millora del preu de les matèries primeres, certa recuperació del sector financer, l’estabilització del petroli (acord històric per retallar la producció), la millora dels resultats corporatius els i resultats macroeconòmics esperançadors. Demà donarem alguna indicació per al 2017. Fins demà!

Categories: General Tags: