Home > General > Incertesa política a Europa

Incertesa política a Europa

06/12/2016

La setmana passada vam veure com el còmput acumulat de rendiments en les principals places de renda variable europea mostraven lleus caigudes. Un dels esdeveniments més rellevants de la setmana va ser l’acord dels membres de l’OPEC per retallar la producció de cru. Aquesta decisió va afavorir que el preu del petroli se situés per sobre dels 55 dòlars per barril cosa que suposa un repunt superior al +15%. Als EUA, la nova política impositiva i de despesa en infraestructura de Donald Trump provoca un augment en les expectatives d’inflació i s’hauria de plasmar en una pujada de tipus de la FED. Per a aquesta setmana, la cita més important serà dijous amb la reunió del Banc Central Europeu. Després de conèixer la resposta negativa al referèndum italià sobre la reforma del Senat i la dimissió del primer ministre Matteo Renzi, Mario Draghi podria ampliar el seu programa de compra d’actius.

Categories: General Tags: