Home > General > Esperant els resultats del referèndum italià

Esperant els resultats del referèndum italià

03/12/2016

Els mercats van tancar ahir amb lleugeres correccions. La setmana va ser intensa quant a notícies. En primer lloc el dia 30 de novembre es va conèixer un fet històric, l’OPEC finalment va decidir retallar la producció de petroli. Aquest fet provoca que el petroli i les petrolieres siguin els clars beneficiaris de la setmana. Ahir divendres es donaven a conèixer les xifres de treball als Estats Units. Durant tot el 2016 aquest era un dels principals detonants per la tan esperada pujada de tipus per part de la Reserva Federal Americana. L’atur se situa en 4,6% i la creació de treballs no agrícola en 178.000 llocs de feina. Es pot fer una lectura positiva. Aquest diumenge els italians fan un referèndum per dur a terme una reforma constitucional. Aquesta reforma pretén promoure un canvi en les funcions al senat. La continuïtat de Mateo Renzi i l’agilitat en la reforma bancària italiana poden dependre del resultat del referèndum. Bon cap de setmana a tots!

Categories: General Tags: