Home > General > La Fed no sorprèn

La Fed no sorprèn

18/03/2016

La jornada de dimecres vam veure tancar els mercats europeus sense saber la referència clau del dia. Poques hores després, la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) exposava el seu nou full de ruta en matèria de política monetària d’aquest any. Com ja preveia el consens inversor, Janet Yellen va mantenir els tipus d’interès inalterats en 0,25 – 0,50%. De la mateixa manera, es va rebaixar a dues les pujades de tipus durant aquest any en curs (la primera podria ser al juny) de les quatre que es preveien a inici d’any. El mercat nord-americà es va prendre com a bona la notícia, ja que no comptava amb cap pujada ateses les turbulències de l’economia mundial. Per altra banda, es van rebaixar les estimacions de PIB dels EUA per al 2016-2017 però deixant inalterades les de la inflació subjacent.

Categories: General Tags: