Home > General > Setmanes de Bancs Centrals

Setmanes de Bancs Centrals

16/03/2016

La setmana passada, l’esdeveniment de més rellevància per als mercats va ser la compareixença del president del BCE. Mario Draghi, va exposar davant dels mitjans de comunicació el nou full de ruta de la política monetària europea. Sembla ser que aquest cop Draghi no va decebre i va revelar diverses mesures significatives per estimular l’economia. Una de les més sorprenents va ser la compra de bons corporatius en qualitat d’investment grade. Aquesta mesura hauria d’ajudar a reduir els costos de finançament de les empreses de l’eurozona. De la mateixa manera, el crèdit High Yield hauria de sortir beneficiat ja que els inversors haurien de moure’s cap a aquells mercats a la recerca de millors rendibilitats. Aquesta setmana, la cita tindrà lloc avui, dimecres 16, amb la reunió de la Reserva Federal dels EUA. A diferència del BCE, Janet Yellen no hauria de sorprendre al mercat. No s’esperen pujades de tipus per a aquest mes de març.

Categories: General Tags: