Home > General > Draghi sorprèn però l’alegria dura poc

Draghi sorprèn però l’alegria dura poc

11/03/2016

El dia d’ahir ens va deixar la compareixença de Mario Draghi, el president del Banc Central Europeu. Aquest esdeveniment es tractava d’una de les cites clau de l’any. Tots estaven molt expectants atès el comportament dels mercats durant aquests passats mesos de gener i febrer. La incertesa econòmica europea ocupava la ment dels inversors. Mario Draghi ha exposat la seva nova guia de política monetària, on les principals mesures van ser: rebaixa del tipus de finançament de 0,05% a 0%, rebaixa de la facilitat marginal de crèdit de 0,30% a 0,25%, rebaixa de la facilitat de dipòsit del -0,30% al -0,40%, ampliació de la compra d’actius en 80.000 milions, compra de bons corporatius, i per últim un nou llançament de TLTRO. Per tant, vàrem veure com el president del BCE treia tota l’arti­lleria i sorprenia els mercats europeus. No obstant això, l’eufòria compradora no va perdurar tant com desitjàvem. Haurem de veure què passa les pròximes sessions.

Categories: General Tags: