Home > General > Complicat inici de l’any

Complicat inici de l’any

05/01/2016

Ja ho avançava un mal tancament asiàtic justificat en unes dades negatives des de la Xina. Així, el PMI manufacturer tornava a sorprendre negativament provocant descensos de prop del 7% a la Xina. L’anterior, juntament amb l’augment de la tensió geopolítica a l’Orient Mitjà i la incertesa política en els països perifèrics europeus, va resultar en un primer dia de l’any amb pràcticament tots els índexs borsaris dels països desenvolupats tancant en vermell. Per la seva banda, al tancament europeu, els índexs nord-americans registraven notables descensos. Així, el Dow Jones, per exemple, presentava la seva pitjor obertura des dels anys trenta. Tan sols el preu del petroli i l’or presentaven tancaments en verd, si bé l’or negre va mostrar una jornada molt volàtil, a mitges entre els febles indicadors macroeconòmics i la tensió política.

Categories: General Tags: