Home > General > La bombolla xinesa explota

La bombolla xinesa explota

09/07/2015

La bombolla de la renda variable xinesa va explotar i està lluny de resoldre’s, després de constatar la ineficiència de les mesures de contenció dutes a terme els últims dies des de Pequín. L’última, anunciada ahir, prohibeix als directius i grans accionistes vendre accions de les seves empreses durant sis mesos. L’índex de Xangai s’aproxima cap al pitjor mes de la seva història en acumular unes pèrdues que ronden el 30% en les tres setmanes anteriors. A la sessió d’ahir l’indicador va arribar a caure un 8%, i un total de 747 companyies van estar suspeses automàticament en superar el 10% de la variació màxima permesa. Les xifres impressionen, però ho fa encara més sabent que el 40% de la capitalització borsàtil del país està paralitzada. D’altra banda al vell continent, el Mecanisme Europeu d’Estabilitat va rebre la sol·licitud formal de part de Grècia per la concessió d’un programa d’ajuda que seria el seu tercer rescat. En contrapartida, el país hel·lè promet una reforma fiscal i de les pensions.

Categories: General Tags: