Home > General > Més QE!

Més QE!

20/05/2015

Els estímuls del Banc Central Europeu acceleren les pujades de la renda variable europea. Ahir es van conèixer els plans de l’autoritat monetària d’ampliar les compres de deute durant el mes de maig i juny. En les últimes setmanes el deute públic alemany ha arribat a patir la major desbandada des d’abans de la crisi financera. Aquesta ha estat contagiada a la resta de la renda fixa europea, sobretot a la perifèrica, amb la conseqüent caiguda de preus dels bons i obligacions. Aquest repunt d’injecció de liquiditat a l’economia també ve motivat per les amenaces d’impagament de Grècia, l’eterna porta oberta per al conjunt europeu. Aquesta decisió del BCE ha pesat sobre la moneda única, que ha arribat a depreciar-se fortament durant el dia d’ahir.

Categories: General Tags: