Home > General > L’euro s’aprima per moments

L’euro s’aprima per moments

24/01/2015

Finalment tanquem una setmana amb respostes a les preguntes amb les quals la vam començar. Mario Draghi s’ha pronunciat, després de mesos i mesos allargant l’agonia dels mercats europeus, i ha acabat per anunciar l’esperat Quantitative Easing. La sorpresa ha vingut de la banda de la dimensió d’aquesta injecció monetària: més d’1 bilió d’euros a 18 mesos, i ampliable. Tot i la bona notícia, hi ha cert desconcert en relació a la seva implementació: el 80% es canalitzaran a través dels bancs centrals nacionals, els quals assumiran el risc de les seves posicions. Amb tot, l’euro accelerava les seves caigudes i arribàvem a veure ahir divendres el número 1,11 davant a certa hora del matí. En aquests moments cotitza per sobre de l’1,12. D’altra banda, estarem atents al resultat de les eleccions generals que se celebraran a Grècia aquest diumenge.

Categories: General Tags: