Home > General > L’euríbor a un mes entra en terreny negatiu

L’euríbor a un mes entra en terreny negatiu

22/01/2015

L’euríbor a un mes va entrar en terreny negatiu dilluns passat per primer cop en la seva història: va caure al nivell del -0,002%, des del 0,002% que va tancar divendres passat. Aquest moviment descompta la compra massiva del deute que podria anunciar avui el BCE. L’euríbor a un mes no és gaire conegut, és aquell que representa el tipus d’interès al qual es presten diners entre els bancs. El mercat interbancari ja no és el que era després de l’abundància de li­quiditat de la qual disposen actualment els bancs després de les últimes injeccions del BCE. Més encara, de cara a l’allau de diners que podria injectar Mario Draghi amb el seu programa de compres de deute, més conegut com a Quantitative Easing (QE). I és que s’estima que el QE podria rondar els 600.000 milions d’euros, amb l’objectiu de fer front a la deflació i estimular el creixement econòmic de la zona euro. Veurem quina història explica demà el Sr. Draghi.

Categories: General Tags: